Vores yndlings Boller: ”Jan Eriks boller”

3 dl hel hirse eller 3 dl hel boghvede koges i 7dl vand med en stor spsk. groft salt i ca. 25 minutter – til alt vandet er væk.

Hældes straks fra gryden i en røreskål og der tilsættes 1 l koldt vand, hvorefter det røres let med 1 dl koldpresset olivenolie og 1 spsk. HUSK med top. Når blandingen er ensartet tilsættes ½ kg melblanding og 1 spsk. tørgær – røres med K-spade på røremaskine i ca. 5 minutter.

Tilsæt havremel løbende indtil konsistensen er så stift at det sidder fast på K-spaden – dejen er meget mere klæbrig og tung end almindelig gærdej – den kan ikke æltes med fingrene!

Dejen hæver i ca. 1 time i skålen – dejen skal ikke slås ned – men du sætter bollerne på en bageplade med bagepapir med en spiseske dyppet i vand.

Du kan evt. have en underskål med solsikkekerner eller græskarkerner og lægge bollerne i før de sættes på pladen, så du får disse i bunden af bollen – det smager super godt!

Bollerne må ikke efterhæve – så bliver de fladere.

De bages i anden nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 25-28 minutter.