Stikkelsbær tærte

Fyld:

80g sukker
600g stikkelsbær (friske eller frosne)
1 psk kartoffelmel eller Maizena
Fintrevet skal af 1 citron
Forøges 1/2 vaniljestang

Crumblen:

150g mandler
100g havremel
50g havregryn
80g sukker
150g vegan block fra Naturli

Sukker blandes med kartoffelmel citronskal og vaniljefrø. Stikkelsbærrene lægges i et ovnfast fad og sukker landingen hældes over. Bages i ovnen ved 200grader i 15 minutter.
Lav crumblen. Alt kommes i en foodprocessor. Husk at skære vegan blok i små stykker. Tænd foodprocessoren kort, så der stadig er bid i mandlerne.
Tag stikkelsbærrene ud af ovnen og omrøre. Kom crumblen over bærrene og bag igen ca. 20-25 min. til crumblen er lysebrun.
Serveres med piskeskum eller soja yoghurt ?

Fif: Når du pisker sojafløde til piskeskum, går det nemmere, hvis du tilsætter 2-3 dråber citron. Hvis det skal holde stift meget længe, ved f.eks. indpiskning med avocado eller hindbær fyld, så tilsæt også 1 tsk. Maizena når du skal piske det? Jeg bruger denne: