Risengrød og risalamande

6 dl vand

3 dl ris

9 dl mandel mælk

Bring vand og ris i kog, skru ned, læg låg på og små kog i 10 minutter. Tilsæt herefter alt mandelmælk og skru op for varmen, rør i grøden indtil det koger. Tag gryden fra varmen, læg straks låg på og sæt i høkasse i minimum 8 timer.

Høkasse: Pak gryden med låg ind i viskestykke, et gammelt håndklæde og til sidst et uldtæppe/din dyne.

Risalamande:

Ovenstående grød afkøles. 300g mandler smuttes og hakkes fint (husk at gemme en hel mandel, hvis du har mandelgave). De hakkede mandler tilsættes den kolde grød. Pisk to ”Alpro Soja Piskbar”, tilsæt først den ene halvdel til grøden, rør godt, tilsæt herefter den anden halvdel ved at vende skummet forsigtigt i grøden.

Server med frisk hindbær/jordbær eller kogte jordbær/kirsebær sauce – alt efter eget ønske J